Tijdens een onderzoeksdag komen 6 tot 8 consumenten jouw website bekijken. Terwijl onze senior onderzoeker met de respondenten de gebruikerservaring onderzoekt, kijk en luister je live mee in onze volledige ingerichte meekijkruimte. Onze meekijkruimte is van alle gemakken voorzien om tijdens het onderzoek al stappen te maken. Een onderzoeksdag wordt afgerond met de actieworkshop waarin je team samen met een senior usability expert de bevindingen gaat vertalen naar concrete oplossingen en acties. Je hebt dus in 1 dag resultaat! Ideaal voor teams die werken met de Agile Scrum of Lean methode.

>> Download gratis whitepaper: “Aan de Slag Met Usability Onderzoek”.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een usability onderzoek vraagt om voorbereidingen van zowel de klant als de onderzoekers bij WUA. Ten eerste is het van belang dat de onderzoeksvraag in kaart wordt gebracht; dit gebeurt aan de hand van een kick-off waarin de wensen en behoeften van de klant worden besproken. Daarnaast is het van belang dat we de beoogde doelgroep inzichtelijk krijgen. Het afstemmen van de onderzoeksvragen en de doelgroep vormen het startpunt voor de opzet van het Usability onderzoek. Van hieruit kunnen de onderzoekers een vertaalslag maken naar de precieze insteek en geschikte methodiek. De eerste stappen zijn het opstellen van de selectiebriefing voor de rekrutering van de respondenten en het opstellen van de gespreksleidraad. Rekrutering van de respondenten gebeurt via een extern bureau dat is gespecialiseerd in het werven van respondenten voor o.a. kwalitatief usability onderzoek. De gespreksleidraad vormt het uitgangspunt voor de dataverzameling in de vorm van kwalitatieve interviews. Het opstellen van zowel de selectiebriefing als de gespreksleidraad gebeurt altijd met terugkerende feedbackmomenten vanuit de klant.

Kick-off

Door bij WUA aan de slag te gaan met usability onderzoek ontdek je wat er daadwerkelijk op jouw website of applicatie gebeurt. Het onderzoek geeft inzicht in de knelpunten op jouw websites op desktop, mobiel of in apps. De usability onderzoeksdag bij WUA start met een kick-off waarin de onderzoekers van WUA een korte introductie geven over het verdere verloop van de dag. Gedurende de dag krijgt de klant de kans om live mee te kijken terwijl gebruikers hun website/app ervaren en beoordelen.

Leren van 6 tot 8 zorgvuldig geselecteerde respondenten

Bij WUA verwelkomen we 6 tot 8 zorgvuldig geselecteerde respondenten per onderzoeksdag. Terwijl deze respondenten worden geïnterviewd door 1 van onze usability experts in ons usability lab, luistert en kijkt de klant mee in de meekijkruimte die voldoende ruimte biedt aan een team tot 15 mensen. Tijdens de interviews worden meekijkers gestimuleerd om interessante resultaten te noteren op post-its.

In de pauze is er tijd om een luchtje te scheppen door een wandeling te maken langs de grachten of je collega’s uit te dagen voor een potje tafeltennis. Bij WUA zorgen we ervoor dat alle middelen er zijn om er een prettige, leuke en leerzame dag van te maken!

Aan het einde van de dag worden de op de post-its genoteerde resultaten gebruikt om belangrijke take-outs te formuleren. Tijdens een actieworkshop koppelen we concrete actiepunten aan de belangrijke take-outs, zodat je direct aan de slag kan met de resultaten van het onderzoek.

Usability expert

Tijdens een onderzoeksdag is er ook een usability expert aanwezig in de meekijkruimte. Hij of zij kijkt en luistert mee, levert advies en deelt kennis vanuit andere best practices voor een soortgelijk probleem uit andere markten. Ook zal hij of zij ervoor zorgen dat het team gefocust blijft kijken en luisteren. Na afloop van een onderzoeksdag is het mogelijk om de videobeelden van alle sessies op te vragen. Hiermee zie je waar de visuele aandacht van de respondent naartoe is gegaan, welke emoties worden uitgedrukt en door welke stimuli een respondent zich voelt aangetrokken. Verder is het mogelijk om een verslag op te vragen, waarin je de uitwerkingen van de post-its per onderzocht thema en de aanbevelingen vanuit de actieworkshop terugvindt. Daarnaast is het mogelijk een uitgebreid rapport te ontvangen, met de uitwerkingen van de post-its, analyses vanuit het dashboard (Eyetracker, Facial Coding, EEG-headset output) en aanbevelingen vanuit de actieworkshop.

Tegen welke problemen kunnen klanten aanlopen als zij een website bezoeken? Je leest hier meer over in ons artikel ‘Welke digitale uitdagingen los je op met usability onderzoek’.

Aan de slag met Nextlevel Usability Onderzoek

Doelgericht je digitale gebruikservaring optimaliseren. Lees er alles over in deze gratis whitepaper.

Download whitepaper