Usability onderzoek bij WUA!

Zo ziet usability onderzoek bij WUA eruit

Neem contact met ons op

Wat is usability onderzoek bij WUA?

Bij een usability onderzoek wordt de gebruiksvriendelijkheid en het gebruiksgemak van een website of app onderzocht. Het testen van specifieke onderdelen van een online omgeving hoort hier ook bij, bijvoorbeeld het onderzoeken van de chatbot, onboardingproces of voice assistent.

  • Recruitment van hoge kwaliteit respondenten
  • Onderzoek uitgevoerd onder leiding van 2 senior onderzoekers
  • Live (extern) meekijken tijdens de usability dag
  • Emotie en aandacht wordt gemeten met Eye-tracking en Facial Coding

  • Bepaal prioriteiten tijdens de actieworkshop
  • Ontvang achteraf de observatie-uitwerkingen van het onderzoek

  • Inclusief lunch, borrel en drankjes gedurende de dag

Usability onderzoek bij WUA

WUA beschikt over een modern uitgerust Usability Lab, voorzien van de meest recente biometrische apparatuur voor desktop, tablet en smartphone. In onze aangename meekijk- en scrumruimte heb je de perfecte omgeving om direct met je team aan de slag te gaan met de bevindingen uit het onderzoek.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een usability onderzoek vraagt om voorbereidingen van zowel de klant als de onderzoekers bij WUA.  Het traject start met een kick-off waarin de wensen en behoeften van de klant worden besproken, de onderzoeksvraag in kaart wordt gebracht en de beoogde doelgroep inzichtelijk gemaakt wordt. Van hieruit kunnen de usability experts van WUA een vertaalslag maken naar de precieze insteek en geschikte methodiek.

Werving van hoge kwaliteit respondenten

Werving van respondenten gebeurt via een extern bureau dat gespecialiseerd is in het werven van respondenten voor kwalitatief usability onderzoek. We selecteren de ideale respondenten op basis van criteria die door de klant zijn geformuleerd.

Usability Onderzoek Respondenten

Alles over hoe je Usability Onderzoek inzet lees je in de whitepaper ‘Usability Onderzoek Uitgelegd’

Neem contact met ons op
Download Whitepaper
Usability Onderzoek Whitepaper
Talitha La Macchia
Talitha La MacchiaSenior Usability Expert
Sabine Verheyen
Sabine VerheyenSenior Usability Expert
Neem direct contact met ons op

Begeleiding van 2 Usability Experts

Terwijl respondenten worden geïnterviewd door één van onze Usability Experts, wordt jouw team door een tweede Usability Expert aangemoedigd om interessante learnings, feedback en opmerkingen op post-its op te schrijven.

De Usability Expert werkt als deel van het team mee, luistert, geeft advies en deelt kennis uit best practices met voorbeelden van vergelijkbare problemen in verschillende markten. Daarnaast zorgt de Usability Expert voor focus in het team. Tijdens een usability dag heeft jouw team de mogelijkheid om de knelpunten die zich voordoen meteen te bespreken en mogelijk sommige van deze problemen realtime op te lossen.

Actieworkshop

Een usability dag eindigt met een actieworkshop waarin jouw team, samen met een senior Usability Expert, de resultaten vertaalt naar concrete oplossingen en acties. Diezelfde dag vertrek je uit Amsterdam met resultaten en things-to-work-on. Ideaal voor teams die werken met een Agile Scrum- of Lean-methode. Ons kantoor in Amsterdam biedt voldoende ruimte aan voor een team van maximaal 15 personen per usability dag.

Workshop

Videomateriaal en adviesrapport behoren tot de mogelijkheden

Aan het einde van een usability day is het optioneel om de videobeelden of alle sessies aan te vragen. Deze beelden geven o.a. inzicht in:

• Waar gaat de aandacht een respondent heen?
• Welke emoties komen tot uitdrukking op het gezicht van de respondent?
• Welke stimuli spreken de respondent aan?

Daarnaast is een rapport op aanvraag mogelijk. Hier worden de belangrijkste onderwerpen uit deze usability dag en de aanbevelingen van de respondenten gecombineerd in een maatwerkrapport voor jouw organisatie.

Een uitgebreid rapport behoort ook tot de mogelijkheden. Dit is dan inclusief post-it resultaten, analyse van het Imotions dashboard (Eyetracker, gezichtscodering, EEG-output) en de aanbevelingen uit de actieworkshop.

Benieuwd naar de gebruikerservaring van jouw website of app?

Ben jij benieuwd naar de gebruikerservaring van jouw website? Bel ons of vul je gegevens in en wij nemen binnen een werkdag contact met je op voor een kennismaking.

Talitha La Macchia
Senior Usability Expert
020 531 97 10